Иво Христов: Скърбим за Навални, но мълчим за Асанж

4
Призовавам ЕК и ЕП да заявят подкрепата си за Джулиан Асанж, заяви евродепутатът
Призовавам ЕК и ЕП да заявят подкрепата си за Джулиан Асанж, заяви евродепутатът Снимка: Facebook / Иво Христов

Призовавам ЕК и ЕП да заявят подкрепата си за Джулиан Асанж, заяви евродепутатът

Ако скърбим за Навални, но мълчим за Асанж, подравяме моралната достоверност на Европа.

Призовавам Комисията и Парламента да заявят подкрепата си за Джулиан Асанж, както го правят много европейски граждани, и то преди да е станало твърде късно.

Трагичната смърт на Алексей Навални в един затвор отвъд полярния кръг предизвика оправдано възмущение в Европа. Междувременно в затвора „Белмарш“, в Лондон, на два часа път от Брюксел, един друг затворник - Джулиан Асанж - пета година е лишен от свободата си и 14 години е преследван при пълното безразличие на европейските институции.

Грехът на покойния Навални беше критиката му към Кремъл, а този на Асанж - че отстоява свободата на информацията в нашия задушен от пропаганда и морално самодоволство свят, който все още наричаме демократичен.

Всеки гражданин, готов да плати цената на една демократична кауза, е достоен за нашата подкрепа.

Ако скърбим за Навални, но мълчим за Асанж, сами подравяме моралната достоверност на Европа. Призовавам Комисията и Парламента да заявят подкрепата си за Джулиан Асанж, както го правят много европейски граждани, и то преди да е станало твърде късно.

Иво Христов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Асандж
    Не е умрял, докато шие военни униформи в сибирски затвор. Руските мекерета да си затварят клявките. Като ви е толкова свидна Монголия, си вървете у московията. Тъкмо навреме да ви пратят и вас на фронта да станете кубчета месо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари