Иван Христанов: Имам информация за преговори между ГЕРБ и ДБ за кабинет

0
По време на предизборната кампания бяха постлани пътеки за съставяне на правителство, посочи още той
По време на предизборната кампания бяха постлани пътеки за съставяне на правителство, посочи още той Снимка: Фейсбук

В ПП тече процес, нуждаещ се от лечение, смята той

"Процесите, на които станах свидетел преди 5 месеца, са ескалирали. Виждам някакъв лагер в ПП. Моят призив е думите на Николай Събев да бъдат взети сериозно, но не за да има оставки". Това заяви пред БНР Иван Христанов, бивш депутат от ПП и бивш заместник-министър.

"Ако са почтени, Асен Василев , Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП", написа във Фейсбук Николай Събев, бивш министър на транспорта в правителството на Кирил Петков.

"Публикацията на Събев ме потресе. За първи път виждам публичен призив за разрив между двамата лидери. Аз никога не бих взел страна. Този процес има нужда от лечение-с изговаряне на Национален съвет, на Изпълнителен съвет или на лидерско ниво".

Христанов обясни, че не знае кой е в групата около Асен Василев и Даниел Лорер.

Той разказа, че е обикалял България и е видял как протича кампанията по места.

"В малките населени места има повече апатия и примирение. Партиите на статуквото правеха сериозни кампании. Стигаха до вратата на своите избиратели. При ПП-ДБ кампанията беше центрирана в големите населени места. Изглаждането на структури закъсня".

Аз самият се разколебах по отношение на пътя на ПП след покана за вътрешен преврат, сподели бившият депутат.

"Имаше огромно напрежение след резултатите от изборите за 48-то НС. Спрягаха се неща, свързани с генерално отстраняване на ръководството. Казах им, че няма да има печеливш в тази игра. Това би било ужасяващо вредно."

Христанов каза, че действащ министър от служебното правителство е подал информация в щаба на изграждания от него нов политически проект, че се водят преговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство.

"Но не коалицията, а едната от партиите. Не поддържам връзка с ръководството на ПП. Но това сигурно е достигнало до тях през социалните медии"

По време на предизборната кампания бяха постлани пътеки за съставяне на правителство, посочи още той.

"Загърбен беше разговорът за борбата с корупцията".

Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би внесло още по-голямо объркване в избирателите на реформаторското политическо пространство, смята Христанов.

"Но може би такъв политически ход би бил мъдър. България е в политическа криза".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Анонимен
    Този е долен интригант.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари