Иван Христанов: Държавата се превърна в болница

0
Габровски е отличен специалист в своята професия, но тук става въпрос за управление на държава, поясни Христанов
Габровски е отличен специалист в своята професия, но тук става въпрос за управление на държава, поясни Христанов Видео: NOVA

Габровски е отличен специалист в своята професия, но тук става въпрос за управление на държава, поясни Христанов

Номинираният от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски трудно би получил подкрепа от „Продължаваме Промяната”, като се има предвид неговата професионална биография. Това обясни Иван Христанов в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

„Той е отличен специалист в своята професия, но тук става въпрос за управление на държава. Изборът е странен. Очевидно за 10 години управление на ГЕРБ цялата държава си стана като болница. Все пак обаче това не е лечебно заведение, няма нужда от операции. Има нужда от силен администратор, който знае къде са министерствата, как функционира държавата”, поясни Христанов.

Христанов бе категоричен, че ПП няма да отидат на срещата с проф. Габровски.

„За момента не се обсъжда да отидем на срещата. Оставаме постоянни в своята позиция, че като опозиция сме готови да подкрепим конкретни политики, без това да формира каквато и да е нова странна коалиция в парламента”, допълни той.

Той коментира и скандала около БАБХ. Припомняме, че от „Продължаваме промяната" внесоха сигнал в ДАНС заради нарушения на шефа на Българската агенция по храните. Според тях, с бездействията си, свързани с фитосанитарния контрол, страната ни губи милиони, а корупцията продължава. От партията твърдят, че именно проблемите на граничен пункт "Капитан Андреево" са една от причините България да не бъде приета в Шенген.

„Определението на съда ясно казва, че не е предоставено доказателство, че съдебната такса е платена и заради това връща делото. От самото начало, когато беше назначен новия директор на БАБХ, ни предизвика вниманието. Това беше човекът, който поднови тръжната процедура за новото монополизиране на границата. Не е ясно кой го назначи. По време на изслушването вчера, министърът отново заяви, че те, в този компонент на националната сигурност и държавните интереси, проявяват пълна приемственост. Склонен съм да вярвам на думите му”, поясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари