Иван Хиновски: Парното ще поскъпне с не повече от 20%

0
Газът ще бъде по-скъп през зимата, но няма да има апокалиптични сценарии
Газът ще бъде по-скъп през зимата, но няма да има апокалиптични сценарии

Газът ще бъде по-скъп през зимата, но няма да има апокалиптични сценарии

"Газпром" изчаква. След хода с обявяване на търговете, веднага ще отговорят, предлагайки измамно примамливи условия. Очаквайте скоро време отговорът им. Не повече от 20% ще бъде ръстът в цената на парното и то след нова година", коментира за NOVA Иван Хиновски, кандидат-депутат от "Коалиция за теб България".

По думите му стъпките на правителството в областта на енергетиката са правилни, но има резерви за последния търг. "Газпром'' е изряден доставчик по дългосрочни договори. Ако цената на газа устойчиво спадне, заради европейската политика на замяна с ВЕИ технологии, предвижда ли се клауза без "вземаш и плащаш"? "Ако получим по-добри оферти след време, се обвързваме тежко, както Унгария, която плаща скъп газ", попита Хиновски. И допълни, че газът ще бъде по-скъп през зимата, но няма да има апокалиптични сценарии.

Според него има оферти на посредници с до 40% под цената на газовата борса. "Газпром" има мощно оръжие - манипулира и завладява пазарите. Газът от "Газпром" вече не е най-евтин, но зависи кога е подписан договора. Има ли механизъм при който фирма-посредник на "Газпром" оферира руски газ? Как ще го идентифицираме?", такъв въпрос зададе експертът към кабинета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари