Иван Хиновски: Очаквах ИТН да се разцепи

1
Партията е моноструктурна и се смята, че основният носител на успеха на ИТН е Слави Трифонов, добави той
Партията е моноструктурна и се смята, че основният носител на успеха на ИТН е Слави Трифонов, добави той Снимка: БГНЕС

Партията е моноструктурна и се смята, че основният носител на успеха на ИТН е Слави Трифонов, добави той

"Очаквах ПГ на ИТН да се разцепи, защото има недоволство от някои политики на партията. Не съм изненадан, дори очаквах по-рано да се случи. Не се чува мнението на експертите, не се питат. Има повече лозунги и команди към членовете на ИТН".

Това заяви пред БНР енергийният експерт Иван Хиновски, съветник към "Има такъв народ".

Партията е моноструктурна и се смята, че основният носител на успеха на ИТН е Слави Трифонов, добави той и уточни:

"Дебалансираха се нещата, защото, въпреки че е истина, че Трифонов е лицето, трябва да се слуша мнението на хората, които са експерти".

Партията "Има такъв народ" няма собствена енергийна политика, категорично заяви Хиновски:

"Министърът на енергетиката никога не се е вслушвал в енергийните експерти. Аз съм се опитвал многократно да му дам съвети, че неговите политика са хазартни и въпреки всичко се води някаква твърде рискова политика. Политиката за обезпечаване на природен газ беше хазартна. Можеше да поискаме анекс с изясняване за изясняване на клаузата за плащане в рубли. Можеше да се хеджира цената, можеше да се говори за един временен анекс, защото от нова година ние трябва да водим нови преговори с "Газпром" за цената".

По думите на Хиновски Александър Николов е бил слаб министър, без познания в бранша и това се е използвало от вицепремиера Асен Василев да му се налагат решения:

"Николов не водеше разумна енергийна политика".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари