Иван Гешев: Сглобката прерасна в интимна коалиция

3
Бившият главен прокурор коментира приемането на промените в Закона за защита срещу домашното насилие
Бившият главен прокурор коментира приемането на промените в Закона за защита срещу домашното насилие Снимка: Facebook / Ivan Geshev

Бившият главен прокурор коментира приемането на промените в Закона за защита срещу домашното насилие

Ето какво написа Иван Гешев:

Сглобката еволюира, като удари дъното и прерасна в нещо повече. Роди се интимната коалиция, която уверено ни поведе към най-срамния период на българския парламентаризъм. Период на некомпетентност, безпринципност и безотговорност.

Не вярвате ли? Преценете сами.

Вчера, в рамките на само един ден, мнозинството погази почти всички принципи на правовата държава.

Станахме свидетели на:

Свикване на извънредно заседание набързо и под натиск от улицата. В резултат беше приет законопроект, който влоши значително качеството на правораздаването в България;

“Поправен” беше закон, който беше “закърпен” с голям апломб само преди месец. /Добре е да се знае, че в развитите демокрации липсата на устойчивост на законодателството е белег за некомпетентност на законотворците/;

Поправката беше направена без никакво обществено обсъждане. Не беше чуто нито мнението на гражданските организации, нито това на съдиите и прокурорите, от които се очаква да прилагат текстовете.

Двете четения на законопроекта се състояха в рамките на един и същи ден /изключително лоша практика, която напоследък се използва все по-често от представителите на сглобката/;

Липса на дебати по същество. Депутатите видимо не знаеха какво гласуват и по тази причина ругатните взеха превес над аргументите.

Приет беше текст, който е неясен и напълно неприложим. Определението за интимната връзка предизвика смях и подигравки от страна на публиката. То показа, че народните ни представители са функционално неграмотни и не са в състояние да произведат дори и посредствен законодателен продукт.

Накратко. Вчера видяхме интимната коалиция в “пълния ѝ блясък”. Тя показа, че пише законите без никаква мисъл за утрешния ден. Чрез нея политиката “ремонт на ремонта” официално влезе в парламента.

Не вярвате ли?

Добре, тогава ми кажете от кое събитие във времето започват да текат 60-те дни, след изтичането на които връзката между двама души се превръща в интимна? Разбира се, такова няма. Ще го научим след месец или два - при следващата поправка на същия закон.

Иван Гешев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари