Иван Гешев се срещна с унгарския си колега Петер Полт

0
Главните прокурори на България и Унгария акцентираха и върху успешното прилагане на инструментите на ЕС
Главните прокурори на България и Унгария акцентираха и върху успешното прилагане на инструментите на ЕС

Главните прокурори на България и Унгария акцентираха и върху успешното прилагане на инструментите на ЕС

Главният прокурор Иван Гешев се срещна в Будапеща с главния прокурор на Унгария Петер Полт. Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на българския главен прокурор в Унгария, където се провежда Годишната конференция на Европейската еврейска асоциация, информират от българската прокуратура.

Иван Гешев и Петер Полт обсъдиха предизвикателствата пред двете страни при утвърждаването на върховенството на правото в държавите членки на Европейския съюз. Главните прокурори на България и Унгария акцентираха и върху успешното прилагане на инструментите на ЕС, които позволяват бърз, пряк и ефективен начин на комуникация и изпълнение на Европейските заповеди за арест и разследвания, както и трансфер на наказателните производства.

Успешното сътрудничество между българските и унгарските съдебни органи, по отношение на противодействието на трансграничната престъпност и прилагането на ефективни способи за нейното пресичане и наказателно преследване, също е било част от разговорите.

Главният прокурор Иван Гешев и неговият унгарски колега Петер Полт отбелязаха и положителна тенденция в наказателноправното сътрудничество, произтичащо от сключения през 2018 г. Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари