Иван Гешев: Сам ще се откажа от охраната си, ако това ще реши проблемите на гражданите

0
Правенето на законодателство на коляно ще доведе до проблеми, заяви главният прокурор
Правенето на законодателство на коляно ще доведе до проблеми, заяви главният прокурор Снимка: БНТ

Правенето на законодателство на коляно ще доведе до проблеми, заяви главният прокурор

"Ако премахването на охраната на главния прокурор ще реши всички проблеми в държавата и българските граждани ще са спокойни и богати, за мен няма проблем мога и сам да се откажа от охраната си". Това заяви главният прокурор на България Иван Гешев, цитиран от БНТ.

Той коментира законопроекта за съдебната власт.

"Правенето на законодателство на коляно ще доведе до проблеми - с организираната престъпност, с противодействие на тероризма и корупцията по високите етажи. Единственият печеливш от цялата ситуация ще бъде организираната престъпност, престъпността и мафията", заяви главният прокурор.

Според него премахването на тези звена ще доведе до множество проблеми като бум на престъпността до нива от 90-те години, затрудняване на работата на европейската прокуратура.

"За мен реформа, и за колегите от прокуратурата, е подобряване на нещо работещо. Аз смятам, че специализираните структури - Специализираната прокуратура и Специализирания съд са едни от най-добрите, да не кажа най-добрите работещи прокуратури в страната", каза още главният прокурор.

Според Гешев новият законопроект за съдебната власт може да доведе множество проблеми като бум на престъпността до нива от 90-те години, затрудняване на работата на европейската прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари