Иван Демерджиев настоя за бързо разрешаване на случая с българския културен център в Скопие

0
Българският вътрешен министър е получил уверение, че става дума за чисто криминален инцидент
Българският вътрешен министър е получил уверение, че става дума за чисто криминален инцидент Снимка: БГНЕС

Българският вътрешен министър е получил уверение, че става дума за чисто криминален инцидент

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев проведе телефонен разговор с колегата си от Република Северна Македония Оливер Спасовски по теми от двустранен интерес. Това съобщиха от МВР.

Разговорът е по инициатива на министър Демерджиев. Той настоя за бързо изясняване на случая с посегателството над Културно-информационния център на Република България в Скопие, което беше извършено на 15 срещу 16 март през нощта, както и за своевременно информиране при развитие на ситуацията.

„Този казус трябва да се изясни бързо“, заяви българският вътрешен министър. Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония уточни, че по техни данни става въпрос за чисто криминален инцидент.

Демерджиев постави отново и въпроса за възникналото напрежение около честването на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. Той се поинтересува дали Скопие проверява има ли данни за насилие над български граждани. Оливер Спасовски увери, че подобна проверка е извършена и МВР ще получи официално писмо с информация по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари