Иван Демерджиев: Хартиената бюлетина мотивира купувачите на гласове

0
Според министъра няма да се стигне до бум на купуването на гласове
Според министъра няма да се стигне до бум на купуването на гласове Снимка: Facebook

Според министъра няма да се стигне до бум на купуването на гласове

Всички знаем, че хартиената бюлетина мотивира тези, които използват форми за изкривяване на вота. Очакваме увеличение на опитите за купуване на гласове.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Габрово, където Областната дирекция на МВР ще представи годишния си доклад, предаде OFFNews.

"Ще направим още веднъж анализ и план на действие за изборите. Те ще са различни - с по-голям заряд и активност от тези, които искат да купуват гласове", посочи той. Според министъра няма да се стигне до бум на купуването на гласове.

Демерджиев допълни, че парите не са основния фактор за изкривяване на вота. МВР знае кои са рисковите секции, като са използвани и оперативни данни, и от неправителствени организации.

"Не си играем на стражи и апаши, нашата работа е да ги хванем"

Вътрешният министър коментира и вчерашното изявление на главния прокурор Иван Гешев, който посочи, че "си играем на стражари и апаши с мигрантите".

"Гешев трябва да е наясно, ако не е - чисто добронамерено да обясня - не си играем на стражари, а е наша работа да ги хванем първо още на границата при опит да влязат в страната, а ако са - във вътрешността на България", категоричен е Демерджиев.

Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала "Тракия" и това, което се изискваше от нас е направено. Материалите са предадени на прокуратурата. Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в МВР, на която ще се набележат действия не само по този случай, а и по случаите, които са в напреднал стадий на разследване, за да могат да приключат, съобщи той.

Министърът заяви и че собственикът на буса, който катастрофира вчера в 46 афганистанци и заради което загина един човек, е издирен и хванат с друга група мигранти още на 4 януари. "Нашата работа е, както неведнъж е казвал Гешев, да събираме и предоставяме информация на прокуратурата, направили сме го още тогава. Кой не си е свършил работата тогава", попита той.

"Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. по цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта на която сме свидетели е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа", посочи Демерджиев.

Той даде пример, че 60 мигранти са загинали на брега на Италия, а 250 са проникнали там и са дошли от територията на Турция. "От територията на Турция тръгват мигранти към цяла Европа", подчерта вътрешният министър.

Европейската комисия ще отпусне средства за обезпечаване на 110-те км от границата, през които преминават мигрантите. Въпреки това министърът посочи, че България не е единствената и най-натоварена страна, в която влизат нелегални мигранти.

"Преди имаше по-голям натиск, но никой не ги спираше, а минаваха на парад", категоричен е Демерджиев, който допълни, че едно от условията за влизане в Шенген е противодействие на нелегалната миграция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари