Иван Демерджиев: Бомбените заплахи в училищата са хибридни атаки, свързани с Русия

0
Източниците на атаките са едни и същи. Сигнализирали сме партньорските служби в САЩ
Източниците на атаките са едни и същи. Сигнализирали сме партньорските служби в САЩ

Източниците на атаките са едни и същи. Сигнализирали сме партньорските служби в САЩ

"Имейлите с бомбени заплахи в училища у нас са хибридни атаки, свързани с Русия. Това гласи водещата версия на разследващите", каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

Редица европейски държави са поставени под едни и същи заплахи и минават по тази линия, поясни той.

„Източниците на атаките и подходите са едни и същи. Сигнализирали сме партньорските служби в САЩ и Великобритания. Там се установява дали е регистриран имейл адрес, или да се ползвани телефони, от които идват тези заплахи”, уточни министърът на вътрешните работи, предаде NOVA.

Демерджиев поясни, че у нас има изготвен протокол за действие при сигнал за бомба, който се спазва.

„Точно това поражда проблеми. Протоколът е от 2000 г. Днес свиквам работна група, която да го прегледа, за да се установяват реалните опасности преди да се пристъпи към евакуация на училища, летища и т.н.”, уточни Демерджиев.

„Дотук заплахите не са реални. Те целят привличане на вниманието”, заключи вътрешният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    бре, бре,
    колко диванни герои, колко нещо! И все друг им е виновен! Айде вземете нещата в свои ръце, отивайте да нашокате канчетата на путин и на зеления, че ми писна. от вас! Държавата ни отива в киреча, те взели на чужд гроб да плачат! Историята ни сочи, че колкото пъти сме се залепвали към някого, толкова пъти сме губили и сме печелили само в малкото случаи, когато сме защитавали собствения си интерес!
  • 0
    16
    До 14 и останалите русороби
    Само мързеливите некадърници завиждат за мобилния телефон и колата на друг човек. Типично за българина изаснал по време на наложения ни съветски социализъм. Явно доста висиш по Дунав мост, за да имаш такива наблюдения, което означава че или си нелегална копърка такси до летище Букурещ или изкарваш пари от най-древната професия. А защо не казваш нищо за автобусите с обикновени украинци, които търсеха убежище. За препълнените влакове, също с обикновени украинци. Но досега не съм видял дори и секунден клип с бежанци към Блатная. Е, може и да е някой от проруските терористи, когато е станало напечено да е избягал при своите работодатели, поръчали му диверсии в Украйна. Втръсна ми да слушам тези глупости за забрана на руския език. Само човек, който не е стъпвал в Донецк, Луганск или в тази част може да говори тези идиотщини. Само един довод ще ти изведа в тази насока, какво е било Донецк за Украйна - това град в който се проведоха срещи от европейското по футбол през 2012 година. Освен Донецк такава чест се пада на още един рускоговорящ град - Харков. Така, че нещо руските ти опорки се пропукват и издъхват. Но не се учудвам, пропагандната машита на Путлер е същата като при Гьобелс - са промива мозъците на лумпените.
  • -2
    15
    до руснака
    Абе какви клишета видя бе, не можеш да четеш ли? Всичко което аз съм написал са лесно проверими факти. Всичко което си посочил до последната буква е лъжа и е основна опорка на всичките руски тролове. Понеже изглежда се затрудняваш да коментираш написаното от мен, просто си изкопирал отново същото съдържание от предишния си коментар с идеята, че трябва ще опровергавам опорките ти. Повтарям: всичките тия филми като "децата на Донбас" са опровергани с множество независими разследвания и интервюта от хората които живеят в тези райони, включително и преки свидетели на тогавашните събития. Ако не вярваш предлагам да си организираме една среща да те запозная с някои бесарабски българи, които са част от тези свидетели. Много ще ми е забавно да гледам как ти се "радват" докато им обясняваш колко е велик Путлер "освободителя".
  • 2
    14
    русенец
    Уточнение към №13. За разлика от теб аз не ползвам клишета и идеологеми, а посочвам факти! Създателят на филма "Децата на Донбас", Любомир Данков е бил пет пъти в Украйна за да стане този филм реалност. Всичко, което съм посочил е вярно до последната буква.Кажи кое не е вярно? За бежанците на Изток и Запад ли?Та всичко е пред очите ни. Ти не си ли ги виждал на "Дунав мост" със скъпите телефони и лъскавите коли? Или за филмите "Децата на Донбас" и "Донбас"? Или може би за "Алеята на ангелите в Донецк"? Кое не е вярно? Че са осквернени или разрушени паметници от Великата отечествена война ли? Или може би това, че се забранява да се носи "Георгиевска лентичка" на 9 май? А забраната да се говори и изучава майчиния език на тия хора? И тя ли не е вярна?Може, ама някой друг път!
  • -2
    13
    русенец ли си руснак ли си
    До 7: Ти си пределно ясен. За разлика от теб обаче аз съм бил в Украйна и имам приятели от всичките изброени области, особенно в Одеса. Всичките "филми" за които говориш са част от кремълската пропаганда целяща да всее раздор и съмнения в противниците на путлеровия режим. Целта е ясна - да активира такива като тебе с половин мозъчна клетка да оправдават военната инвазия и окупация на суверенна европейска държава. Целия ти коментар е просто копи/пейст на една и съща КГБейска опорка. Ами че вкарайте поне малко фантазия бе, малко редакция поне. Официалните представители на българите в Одеса неколкократно излизаха с видео обръщения да опровергаят въпросните изгаряния. Имаше и няколко независими журналистически разследвания които доказаха, че цялата тази история с изгорените българи и знамена, забрана за български език и т.н. глупости са лъжа. Естествено всичко е пълна лъжа, което се повтърждава на 100% и от украинските ми приятели и от всяко едно разследване на изнесената информация по този случай. Само мога да добавя още нещо неграмотнико, поредното което ти не знаеш. Украйна е дом на най-голямата българска историческа общност зад граница - бесарабските българи. Около 200 000 българи живеят в страната, по данни на българското Министерство на външните работи. В Болград има център за българска култура, който от две десетилетия работи за каузата България. Учат български, имат изцяло българско училище, участват в управлението на областта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари