Иван Белчев подаде сигнал за нарушител на пътя

4
Депутатът от Русе разкри защо има толкова малко глобени чужденци
Депутатът от Русе разкри защо има толкова малко глобени чужденци Снимка: Фейсбук

Депутатът от Русе разкри защо има толкова малко глобени чужденци

Депутатът от Русе Иван Белчев се прибра тази вечер от София. По пътя той е станал свидетел на нарушител на пътя, който се е оказал чужденец. Г-н Белчев описа по час и детайлно установяването на нарушението. "Наложи се да преживея и този момент от работата на пътния полицай и вече знам повече какво трябва да се промени, за да заработи строгостта на закона за всички.", сподели г-н Белчев във Фейсбук профила си.

Представяме ви целия пост на народния представител:

"Връщам се към Русе. На околовръстния път над Плевен ме изпреварва кола на забранено място, като в същия момент в отсрещната лента идва друга кола. Тройно изпреварване. Добре че се изнесох вдясно. Часът е 18:20.

Звъннах на 112 и продиктувах номера на нарушителя. Казах името си, посоката на движение и че съм готов да асистирам.

След известно време ми се обади полицай от Левски, че автомобилът е спрян на Козар Белене и да отбия там, за да дам показания. След 15 мин стигнах мястото. Там беше черния джип нарушител с чужда регистрация с мъж, жена и двете деца на 14 и 10 години. Часът е 19:05.

Полицаят от охранителна полиция Левски използваше преводач на телефона си, за да им обясни нарушението им, но шофьорът и жена му отричаха. Искаха да им покажа видео на нарушението. Не бях си включил видеорегистратора. Единствено бях направил снимка с телефона си малко след изпреварването.

Трябваше да изчакаме пътна полиция, защото само те имат право да глобяват чужденци. Дойдоха, отново обясних ситуацията, чужденците отричаха, дадохме проба за алкохол (0 промила), подписах показанията, те имаха възражения, аз си тръгнах. Часът е 21:00.

Полицаите и чужденците трябваше да се върнат към Плевен, където да им се наложи глоба. Имат още поне час и половина работа. Ненужно дълъг процес за всички участници - една от причините да има толкова малко глоби на чужди граждани, които нарушават правилата в България. Всички ние сме ежедневни свидетели.

Не се представих до последно, че съм народен представител, за да не променям по някакъв начин отношението на полицаите към работата им.

Наложи се да преживея и този момент от работата на пътния полицай и вече знам повече какво трябва да се промени, за да заработи строгостта на закона за всички.

Поздравявам полицаите от Левски и Плевен, които реагираха на сигнала ми и си изпълниха всички задължения."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Белчев пут.ко
    Нямам думи
  • 8
    8
    Ясно е
    Че румънски шофьори не спазват знаци и правила при движение по пътищата е ясно, но какво прави пътна полиция и доколко са ефективни нейните действия? Има ли и действено и ефективно законодателство? А ти Белчев, вместо да се правиш на фотограф и катаджия по пътищата и да си правиш самореклама, вземете с колегите си та променете законодателството, че затова вземаш тлъста месечна заплата, а не за "катаджия".
  • 14
    7
    Стефан
    Такива нарушения, особено от румънски шофьори виждам десетки всеки път. В Румъния при нарушение веднага ти вземат книжката, а тук ги молим да платят. Защо Румъния е по- богата?. Ще ви дам пример. Ако ти наложат глоба там / да кажем 100лв./ плащането й ще ти струва поне 300. Ще трябва да те закара до тамошната полиция друг човек, да платиш две такси мост и румънска винетка, да наемеш преводач в Румъния, при плащането на глобата има банкова такса. Като прибавим и някои други разходи. ако се отървеш с 300лв. смятай,че си късметлия.
  • 18
    6
    1234
    Нека отиде някой българин да се прави на състезател в съседна Румъния или Гърция! Здраво ще му бръкнат в джоба, че и без номера, че остане!
  • -9
    5
    Баба Вуна
    Ой, бабиното! Туй е най-важното нещо дето си свършил! Бравас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари