Иван Бакалов: Предстои голям скандал за картината на Полък

0
Ако се окаже оригинал, тепърва ще избухне световен шум и съдебни битки за тази картина
Ако се окаже оригинал, тепърва ще избухне световен шум и съдебни битки за тази картина Снимка: БГНЕС

Ако се окаже оригинал, тепърва ще избухне световен шум и съдебни битки за тази картина

Наивно беше от страна на вътрешния министър Демерджиев да каже, че картината на Джаксън Полък ще остане у нас. Крадена препродавана, няма документ за собственост и т. н., можело. Ама....

Предстои голям скандал за тази картина, която на търг може да надскочи 100 милиона. Българските власти кой знае как вече са й определили цена 50 млн. евро (цитират ги в английския печат) и твърдят, че е оригинал, и че е неизвестна досега картина на Полък.

МВР

Всички картини на Полък са известни, описани, снимани, изследвани. Фондация в Ню Йорк се занимава с това.

Ако се появи неизвестна, ще я гледат под лупа.

Задържаната у нас картина на всичко отгоре е с посвещение на много известна фамилия на холивудска звезда, несъмнено семейството ще потвърди има ли такава картина и как е излязла от тях (те не са имали финансови проблеми, че да я продадат). Или ще лъсне поредната легенда за фалшификат, което е най-вероятно. И България ще се изложи.

Ако се окаже оригинал, тепърва ще избухне световен шум и съдебни битки за тази картина. Но тези посвещения на гърба, печат на румънски, маркировки, много напомнят методите на фалшификации - разни следи да докажат, че е минала през собственици, да съчинят легенда.

(още по темата и може ли да се имитира картина на Полък вижте ТУК)

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Огледалото има две лица. Кое е...
    Оказва се, че цялата история на картината се намира на нейния гръб, а самата тя или нейното лице е било реставрирано преди повече от 20 години! Това означава че реставраторът със сигурност притежава нейни снимки, които биха доказали истинността й. Нещо повече, има голяма вероятност именно реставраторът да е нейният автор, защото кой би реставрирал нещо което е менте, за чието съществуване светът дори й не подозира? В тази легенда има достатъчно факти, които лесно могат да бъдат проверени при живи наследници на актрисата, които не могат да не знаят била ли някога тази картина в дома на майка им. Очевидно, че годината на първата продажба на картината е избрана не случайно да бъде 1958, за да се избигне претенция, че неин наследник може да е синът от втория брак на Бекол с Джейсън Робърдс, Самюел, който е роден в 1961, т.е след евентуалната продажба. Докато първородният син на Бекол с Богарт, който е роден на Богоявление в същата година, в която е посветена и вероятно създадена картината, би имал всички права върху нея, ако тя се окаже оригинал, при това краден. Във всички случаи, дори и картината да е фалшификат, този който е измислил легендата записана на гърба й порсто е гений. Достатъчно е да сравните датите на смъртта на Полък с тази на актрисата, както й рождената дата на съпругът й Хъмфри Богарт с тази на разстрела на Чаушеско. Пресечната точка между тях се осъществава от актьора изиграл ролята на Полък в едноименния филм за художика „Полък“ 2000, Ед Харис, който по същото време е отецът, събиращ доказателствата за „Третото чудо“1999. А актрисата от „Третото чудо“, която е живото доказателство за това чудо, почина по същия нелеп начин като Полък, след автомобилна катастрофа под въздействие на опиати на 11 август 2022. Но по странното е, че тя умира на същатата дата, на която умира и Полък. Да ви говари нещо тази дата? Същата актриса играе ключова роля в "Раждане" (Birth ) 2004, в който Лорън Бeкол играе майка на две сестри, едната вдовица, чиито внезапно починал мъж се преражда в сина си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари