Ивайло Вълчев: Може да се окаже, че референдумът е приет

0
Депутатът от ИТН обясни, че е имало хаос при гласуването
Депутатът от ИТН обясни, че е имало хаос при гласуването Видео: NOVA

Депутатът от ИТН обясни, че е имало хаос при гласуването

Ако приемем гласуването такова, каквото беше в пленарната зала, излиза, че референдумът за еврото е приет и че против него са гласували „Възраждане” и ние от „Има такъв народ”, а останалите партии са били „за”. Това коментира Ивайло Вълчев от ИТН в „Денят на живо” по NOVA.

„Оказа се, че има проблем с процедурата. Обявяването на това какво се гласува май не е било толкова правилно. Бил е предложен за гласуване проектът на вносителя, на „Възраждане”, на инициативния комитет, за който, ако гласуваш „за”, си „за” референдума - там подкрепихме ние и „Възраждане, поясни той.

Според Вълчев после се разбрало, че това, което е трябвало да се случи, е да бъде предложен проектът на Правната комисия, която отхвърли референдума. „Тогава, който гласува „за” предложението на комисията, отхвърля допитването, а който гласува „против” предложението на Правната комисия, приема референдума”, каза още депутатът.

Народният представител от ИТН смята, че случаят с референдума показва „нивото на правна подготовка” в парламента. „Големите юристи, които в залата днес обясняваха защо юридически, финансово и политически не е полезно да има референдум, нека се хванат на работа и след хаоса и грешката, обяснят случилото се”, призова той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари