Ивайло Ненов с наградата „Слави Шкаров“

0
Режисьорът от Русенския драматичен театър бе отличен за спектакъла „Три сватби и едно възкресение“
Режисьорът от Русенския драматичен театър бе отличен за спектакъла „Три сватби и едно възкресение“

Режисьорът от Русенския драматичен театър Ивайло Ненов е един от двамата победители във второто издание на Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“, който се проведе в Русе.

Ивайло Ненов бе отличен за спектакъла „Три сватби и едно възкресение“ по Карло Голдони, поставен в ДТ“Сава Огнянов“ – Русе.

Другият победител е режисьорът Веселин Петров за спектакъла „Хляб в джоба” от Матей Вишниек, продукция на ДТ “Стефан Киров“- Сливен.

Призьорите бяха избран от жури в състав: Богдана Костуркова – театровед, доц. д-р Светлана Байчинска – театровед, Ина Шкарова – театровед, Крум Гергицов – театровед и Косьо Станев – актьор.

По време на конкурса бяха представени всички номинирани заглавия – освен двете награди публиката видя постановката на Дина Маркова – „Животът е сън” по Калдерон, Център за култура и дебат „Червената къща”/Театър „Азарян”, и спектакъла на Делян Илиев – „Антигона и хората” по Софокъл, Родопски драматичен театър-Смолян.

Наградата на името на известния русенски режисьор (1941-1988) беше учредена миналата година и се присъжда на млад театрален режисьор на възраст до 35 години. Конкурсът се организира от Драматичен театърСава Огнянов“ – Русе“, Младежки театър „Николай Бинев“, Сдружение „Артеа“.

Наградата е плакет, грамота и възможността отличените млади режисьори да направят спектакъл в Драматичния театърСава Огнянов“ в Русе в рамките на следващия театрален сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари