Ивайло Мирчев: Абсолютно несъстоятелно е ветото на президента

0
Румен Радев върна за ново обсъждане Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника
Румен Радев върна за ново обсъждане Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника Снимка: БГНЕС

Румен Радев върна за ново обсъждане Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника

Изненадващо, абсолютно несъстоятелно вето на президента, коментира пред журналисти Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ и член на Комисията по отбрана, цитиран от NOVA.

Държавният глава Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника.

В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

Нито един от мотивите не е релевантен, още повече, че те бяха изговорени в залата, категоричен е Мирчев. Като се започне от това, че депутатите не били запознати, което не отговаря на истината, тъй като в секретното деловодство на Народното събрание (НС) има доклад, и минем през предложението на президента БТР-те да отидат за опазването на границата, което е обида към българските граничари, защото тези машини не могат да бъдат там”, обясни депутатът. “Те не са били и по време на Студената война там”, добави Мирчев. За идеята Радев да бъдат даден на Гражданска защита посочи, че, преди да бъде взето решението, е попитал въпросната институция дали имат нужда от тази техника и отговорът е бил, че имат достатъчно техника и тези машини не им вършат абсолютно никаква работа.

“Освен това президентът близо две години управляваше с негови служебни правителства, ако имаше желание тези БТР-и да отидат в Гражданска защита, можеше да го направи, отбеляза Ивайло Мирчев. От тази гледна точка това е „политическо лицемерие на президента, с което, очевидно, иска, първо, да засвидетелства вярност към Митрофанова (Елеонора), второ – да генерира енергия за собствения му политически проект на фона на тази помощ, която България може да изпрати“, коментира представителят на ПП-ДБ. По думите му тези БТР-и са стари, те са взети в България за Възродителния процес. Много се надявам президентът да не иска да се връщат тези времена, в които БТР-и се използват срещу български граждани, срещу протестиращи български граждани", допълни Ивайло Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Читател
    Не знам Фернандел къде е никнал по времето когато генерал Р.Радев,беше командващ ВВС на България и е пазил небето над Родината ни! Днес много "наши" чеда,подвизаващи се в НС,стриктно спазват инструкциите на онова посолство,чийто господари,са зад Океана.Иначе,слюнки хвърчат от устата им,когато заявяват от трибуната на Парламента,че България е суверенна държава,съобразяваща се със въжделенията на своя народ.
  • 2
    2
    123
    Добричкия продажник се насира от злоба, че подложиха крак на поредното предателство.
  • 7
    1
    Цървул
    Ти пък кой беше че не се сещам бе буклук
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари