Ива Митева: В четвъртък парламентът ще констатира, че мандатът на ИТН е приключил неуспешно

0
Ива Митева заяви, че все още не знае дали ще се кандидатира за депутат на следващи избори
Ива Митева заяви, че все още не знае дали ще се кандидатира за депутат на следващи избори Видео: bTV

До това решение се е стигнало на председателски съвет

Проведохме два председателски съвета, от които имаме две са становищата. Едното е да има акт на парламента, който да констатира оттеглянето на кандидата и да констатира, че мандатът е приключил неуспешно. Второто становище, което и аз поддържам, е че няма нужда от такъв акт на парламента. Това заяви председателят на Народното събрание Ива Митева.

„Преуказът на президента е стабилен акт, той е в Народното събрание, но след като има заявена воля и съгласието, смятам че беше достатъчно писмо от председателят на НС до президента, с което аз го уведомявам и констатирам това обстоятелство и че няма да се провеждат дебати и гласуване по кандидатурата на Пламен Николов и че той няма да предлага структура и състав“, добави тя.

Митева допълни, че и двата варианта са възможни.

Обединихме се около това да внесем констативно решение и да се проведат съответните дебати и ще се изгласува съответното решение, с което ще кажем, че оттук нататък кандидатурата на Пламен Николов няма да се гласува в парламента, структура и състав няма да има, за да може президентът да връчи следващия проучвателен мандат“, обясни председателят на НС пред bTV

Митева добави, че на председателския съвет се е постигнало съгласие, че категорично кандидатурата няма да се гледа и парламентът просто ще констатира, че мандатът е приключил неуспешно.

Ива Митева заяви, че все още не знае дали ще се кандидатира за депутат на следващи избори.

„Оказва се, че политиката е сложна игра, по-лесно е да си експерт“, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари