Ива Христова: Идва нова вълна на Ковид-19

0
Новите варианти обаче преминават доста по-леко, обясни директорът на НЦЗПБ
Новите варианти обаче преминават доста по-леко, обясни директорът на НЦЗПБ Снимка: БГНЕС

Новите варианти обаче преминават доста по-леко, обясни директорът на НЦЗПБ

Идва нова вълна на Ковид-19 и тя няма да ни се размине, с оглед на покачващите се случаи. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

По думите ѝ в последните 2 месеца се забелязва увеличение на заразените от вируса.

"Очакваме този ръст да продължи поне в следващите месеци, така че може би ще достигнем едни умерено високи стойности на заболеваемост", отбеляза проф. Христова.

Хората предимно се изследват вкъщи, а някои дори не се тестват, когато са болни. Скритата заболяемост е трудно да бъде измерена, но тя определено надвишава реално съобщените случаи, убедена е тя.

"Взеха се някои мерки от страна на Министерство на здравеопазването, в посока на отпадане на карантина и изолация, така че хората да не се страхуват, че ще бъдат принудително затворени в къщи и от това ще пострада бизнеса им, а да се обявяват“, сподели проф. Христова. Такива промени у нас засега са само предложение.

Според нея новите варианти на Ковид-19 преминават доста по-леко, като обикновено те се характеризират с главоболие, лека хрема, кашлица и дрезгав глас. Въпреки това тя отбелязва, че при хората, с хронични заболявания, вирусът би могъл да протече по-тежко.

Проф. Христова подчерта, че към момента, заболяемостта не е много висока и не се нуждаем от мерките, които са предвидени в пандемичен план.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    НЕКА<НЕКА
    Нека да идват още лъжи, щом има кой да им вярва. Измислени болести, които не са заразни и за тях измислени лекарства, които в най-добрия случай нищо не правят, в най-лошия само Бог знае какви отрови има в тях.
  • 2
    4
    daskal
    Така, така... Подгрявайте ни за поредната си ковид акция. Пак ни наденете маските. Пак затворете училищата. Пак ни изброявайте като овце. Пак потрошете милиарди за "новите" ваксини. Пак ни побъркайте с постоянно облъчване. Ама гледайте да не прехвърлите критичната маса и тълпите да ви наврат инжекциите и сертификатите в задниците!
  • 0
    3
    88
    Тая на снимката, лично бих я инжектирал с кожената спринцовка!
  • 6
    2
    Подкрепям..
    Подкрепям коментар 1,съдействам и ще участвам с кожената спринцовка и ваксина.Не бих върнал оповестителката за консултация.Юруш смело напред....
  • 7
    1
    Да, да!
    Идва, на майка ви путката въ́лнеста, ковидясала! Само ваксина с кожената спринцовка в аналната област ще ви излекува алчността!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари