История с щастлив край: Откриха изгубило се 6-годишно дете на плажа в Бургас

1
„Притеснявах се да не е отвлечена, бях сигурна, че няма да влезе в морето, защото се страхува“, каза майката
„Притеснявах се да не е отвлечена, бях сигурна, че няма да влезе в морето, защото се страхува“, каза майката Видео: Флагман.бг

След близо едночасова операция по издирването на 6-годишно русо момиченце на Северния плаж в Бургас, има щастлив край

Русата Ива – с цял розов бански, шарени плувки и розов пояс на кръста беше открита на около километър и половина от мястото, където си е играела заедно с братовчедите си.

Около 16 ч. суматохата около 4-и пост стана сериозна, когато майката и лелята започнаха да тичат напред-назад и да молят спасителите и хората за съдействие. В издирването по радиостанция се включиха спасителните постове, полиция, доброволци, както и колоездачи от общинската служба за обществен ред, предаде Флагман.бг. 

Плажът все още е оживен заради хубавото време и чак в близост до Моста детенцето бе намерено и предадено на полицаите около 17 ч. Бе преобърнат всеки квадратен метър от този район на Морската градина.

Когато съобщиха по радиостанцията на майката, че Ива вече е на 8-и пост и ще бъде доведена от полицаи, гласът ѝ звучеше спокойно. Тя каза на майка си следното:

„Аз съм принцесата на полицаите“. Точно така тя бе и предадена няколко минути по-късно, гушнала огромен мускулест полицай, който се държеше повече от дружески с нея.

Детенцето си беше с цялото си „снаряжение“ за плуване. Изобщо не беше уплашено. То се представило на полицаите с възрастта си и името си.

Родителите благодарят за бързата реакция на органите на реда, както и за отношението им към детето, което се прибра – в много добро настроение, без даже да усети какво се е случило.

Притеснявах се да не е отвлечена, бях сигурна, че няма да влезе в морето, защото се страхува“, каза майката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари