Историческо изследване за училище "Христо Ботев"

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше сред официалните гости на представянето на втория том на книгата „Жива традиция“ с автори г-н Румян Ганчев и г-жа Ренета Рошкева.

„Радостен съм от факта, че русенската общественост има възможност да научи повече за историята на една от най-старите и елитни образователни институции не само в региона, но и в страната!“ заяви г-н Григоров.

Той отбеляза, че книгата е още един повод за гордост на всеки русенец, защото в нея могат да бъдат намерени множество примери за достойни личности в обществения живот на Русе и България. Областният управител благодари за положения труд на г-жа Ренета Рошкева и сподели, че всеки, който е познавал г-н Румян Ганчев ще го запомни като прекрасен човек, човек на доблестта и човек, който с изключителен професионализъм и отговорност е влагал цялата си енергия за развитието на Русе и региона.

Изданието е продължение на първия том и обхваща периода от 1950 до 2010 г.

На представянето на книгата присъстваха представители на Община Русе, на културни и образователни институции от региона и от Румъния, бивши директори и възпитаници на гимназията, както и директорът на Гюргевския музей г-н Йонел Мускалу.

Събитието се проведе вчера вечерта в Регионалния исторически музей.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари