Историческият музей в Русе кани на презентационен тур до местността Писмата

1
Ще бъде разгледан скалният манастир „Св. Архангел Михаил“
Ще бъде разгледан скалният манастир „Св. Архангел Михаил“ Снимка: Исторически музей - Русе

Ще бъде разгледан скалният манастир „Св. Архангел Михаил“

Историческият музей в Русе организира презентационен тур до местността Писмата, която е част от археологическия резерват край село Иваново.

Това е мястото, където през XIII в. възниква скалният манастир „Св. Архангел Михаил“, основан от св. Йоаким. Групата ще се запознае с основните съставни части от манастира, които се намират от дясната страна на Русенски Лом, гледано по течението на реката. Ще могат да се наблюдават стенописи, датирани от XIII до XV в., включително и две изображения на дарители, представители на българския царски двор.

Обиколката ще се състои на 2 март (събота). Водач на презентационния тур ще е уредникът от Русенския музей Евгени Георгиев.

Часът на тръгване е 10:00 ч. Групата ще бъде до 15 човека, а включването в нея става чрез предварително записване на телефон 082/ 825 002.

Сборният пункт е паркингът, който се намира до обекта Ивановски скални църкви. Участниците в маршрута трябва да са снабдени с удобни обувки, дълги панталони и вода за пиене.

Цената за участие в един презентационен тур е 20 лв. Заплаща се на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари