Истинските герои не се нуждаят от аплодисменти!

0
Историите на Хара ал Юсеф, Румен Колев и Амар
Историите на Хара ал Юсеф, Румен Колев и Амар Видео: NOVA

Историите на Хара ал Юсеф, Румен Колев и Амар

"Те бяха наши герои през годината. Срещнахме ви с полицая от Царево, който помагаше на хората по време на бедствието на 5 септември. Разказахме ви и за Амар в „Историите на Мария Йотова”, той безплатно възстановява Лъвов мост, а доктор Хара ал Юсеф спасяваше майка и детето ѝ в полеви условия.", каза Лора Крумова в ефира на NOVA.

Д-р Юсеф работи в Спешна помощ - Пловдив, но поради липса на кадри е командирована в Карлово. Баща ѝ е сириец, а майка ѝ е българка. Сестра ѝ също е спешен медик. Разказва, че е получен сигнал за бременна жена с изтекли води в село Христо Даново. Когато стигат до тя все още не е започнала да ражда, това се случва по време на транспортирането ѝ към Карлово, когато водите ѝ изтичат. Ситуацията е рискова, тъй като бременната жена е в началото на 8 месец. Детето се ражда по пътя към Карлово.

Аз съм възпитана, че когато мога трябва да помагам. Така възпитавам и децата си. Спешната помощ е моят живот”, добавя тя.

Малко след наводнението по Южното Черноморие, публикация на жена в социалните мрежи беше споделена хиляди пъти. В нея тя разказа за отношението на местен полицай и му благодари за оказаната помощ и стоицизма в часовете на приливната вълна. Впоследствие името на униформения стана известно – това е полицай Румен Колев.

Хората видяха истинското лице на този вид институции”, казва той. Според него в малките населени места хората са научени да си помагат. „Всички хора са добри, но някои все още не са го отрили в себе си”, добавя Румен Колев.

Амар е шесто поколение ковач. Идва от Сирия, но казва, че сърцето му е българско. И докато неговата страна от години е във война, а земетресението отне живота на хиляди, той реставрира български паметници. Прави го безплатно, защото вярва, че всеки трябва да е полезен.

Разказва, че е наследил занаята от баща си и дядо си. Приема България за свой дом. Според него хората трябва да се отнасят с уважение към паметниците си. „Трябва да ги пазим и да се грижим за тях. Трябва да сме добри и да се учим от добрите примери”, добавя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари