Ищар: България заема специално място в сърцето ми!

0
Певицата сподели, че е подготвила богат репертоар с музикални изпълнения за българската публика
Певицата сподели, че е подготвила богат репертоар с музикални изпълнения за българската публика Снимка: БТА

България заема специално място в сърцето ми

Това каза в Благоевград Ищар, която тази вечер излиза на сцената на South West Festival. На пресконференция преди началото на музикалното събитие световноизвестната певица сподели, че е подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия ѝ албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди, изпълнени на различни езици.

Тази вечер публиката ще чуе и „Я кажи ми, облаче ле бяло“, която песен е „докосналасърцето на Ищар в първия момент, в който я е чула. Знаете, че обичам да комбинирам култури и езици, каза певицата и допълни, че именно това ще чуе и гостите на фестивала тази вечер.

Ети Зах - Ищар сподели и какви са били за нея изминалите две години, белязани от пандемията от Ковид-19. В началото на пандемията баща ѝ прекарва четири месеца в болница, което е направило периода тежък за цялото семейство. Първата задача беше да се грижа за семейството и всички планове бяха отложени, но когато всичко се нормализира, започнах да работя и да композирам нови песни, каза Ищар в отговор на въпрос на БТА.

Певицата посочи, че много от плановете преди Ковид-19 са се променили, но сега има нови идеи, нови планове. За мен сцената е като кислород, да бъда сред моята публика, която много харесвам, каза още Ищар. Новите ѝ проекти включват музика, изпълнена на гръцки, за което световноизвестната певица е започнала да учи езика.

За България Ищар разказа, че тук се чувства обичана и иска тази вечер да сподели своята любов с публиката. Тя каза, че има приятели българи навсякъде, където отива и не скри, че обича българското сирене, аромата на българската роза и вкуса на българския мед.

Световноизвестната певица ще излезе на сцената на фестивала тази вечер от 22 часа. Началото на първото издание ще поставят Керана и „Космонавтите“, Любо Киров и Мария Илиева. Фестивалът се организира от Община Благоевград със съдействието на “Bulgarian life music”. Идеята на фестивала е да срещне южняшкия темперамент със западната култура, посочиха организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари