Ирански изтребител се разби

1
Двамата пилоти са оцелели /Снимката е илюстративна/
Двамата пилоти са оцелели /Снимката е илюстративна/ Снимка: Дейвид Баранек / Министерство на отбраната на САЩ

Ирански изтребител се разби близо до град Исфахан в централната част на страната след повреда в двигателя, но двамата пилоти са оцелели, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от иранските медии.

Пилотите са били откарани в местна болница, съобщи официалната иранска информационна агенция ИРНА, цитирана от БТА. Тя добави, че до катастрофата е довела техническа неизправност в двигателя на изтребителя "Ф-14 Томкет". На видеоклип, публикуван от агенцията, се вижда как гъст дим се издига над отломките на самолета в пустинен район.

Иранските ВВС притежават различни типове самолети, закупени преди ислямската революция през 1979 година и изтребителите "Ф-14 Томкет" са произведени в САЩ. Иран също така притежава произведени в Русия самолети "МиГ" и "Су". Продължаващите от десетилетия западни санкции затрудняват осигуряването на резервни части и поддръжката на застаряващите самолети.

Тази година в Иран се случиха няколко подобни катастрофи. През май изтребител се разби в пустинята в централната част на Иран, при което загинаха двамата пилоти. През февруари изтребител се разби в стадион в град Табриз в северозападната част на страната и тогава освен двамата пилоти загина и цивилен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари