Иран обяви парична награда за главата на Доналд Тръмп

1
Организатори на траурните шествия в памет на генерал Солеймани дори започнаха да събират по един долар от присъстващите хиляди иранци за наградата
Организатори на траурните шествия в памет на генерал Солеймани дори започнаха да събират по един долар от присъстващите хиляди иранци за наградата

Награда от 80 милиона долара дава Иран за главата на президента на САЩ Доналд Тръмп след убийството на високопоставения ирански генерал Солеймани.

Новината бе обявена на живо по иранската телевизия по време на излъчването на многохилядно траурно шествие в памет на генерала.

Именно американският държавен глава даде разрешение за ракетния удар с дрон срещу летището в Багдад, при който бяха ликвидирани общо осем души, сред тях генерал Солеймани и висш командир от иракски военни милиции, припомниха световните агенции.

Иранското правителство обяви, че подновява ядрената си програма по обогатяване на уран и няма да спазва ограниченията по международния ядрен договор, от който САЩ се изтеглиха по решение на Тръмп. Иран изрази готовност отново да преговаря, ако икономическите санкции срещу страната бъдат вдигнати.

"Иран има 80 милиона жители, на базата на населението на Иран искаме да съберем 80 милиона долара, които да са награда за тези, които стигнат близо до главата на президента Тръмп“, заявиха по иранската държавна телевизия.

Организатори на траурните шествия в памет на генерал Солеймани дори започнаха да събират по един долар от присъстващите хиляди иранци за наградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари