Илияна Йотова: България има нужда от стабилен кабинет

0
Вицепрезидентът: Политиците трябва да преведат България през кризите следващите месеци
Вицепрезидентът: Политиците трябва да преведат България през кризите следващите месеци

Вицепрезидентът: Политиците трябва да преведат България през кризите следващите месеци

„Не знам дали има в момента политическа сила, която да е доволна от тези резултати, но това е вотът на хората. България има в момента нужда както от стабилно мнозинство в парламента, решителни хора, политици, които трябва да преведат България през кризите следващите месеци, така и от стабилен кабинет. Работа е на политическите сили, вече парламентарно представени, да решат каква да бъде тази конфигурация. Президентството ще действа така, както повелява Конституцията и както винаги сме го правили досега - президентът ще прецени кога да свика НС, вероятно това ще е през следващата седмица, ако ЦИК излезе с окончателните резултати и с разпределение на мандатите. От там нататък си има конституционни срокове”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде NOVA.

Преди това ЦИК ще обяви списъка на избраните за депутати

Очаква се в сряда ЦИК да обяви окончателните резултати от предсрочните избори за парламент, както поименния списък на депутатите, които влизат в 48-ото Народно събрание. Това е и моментът, в който политиците могат да подадат заявления за отказ от депутатско място. Нещо, на което ставаме свидетели всеки път.

Следва издаване на президентски указ, с който да бъде свикано първото заседание на новото Народно събрание. Очакванията са депутатите да се съберат в началото на следващата седмица. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    djasik
    сащническото посолство започна да плаща грантовете за публични изяви на разни всичколози, които напоително да ни обясняват небивалици, за да обработва общественото мнение, че е нужно правителство! Не, не е нужно правителство! Дори служебното правителство е правителство!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари