Йордан Йовчев: Страхотен празник, да сме живи и здрави!

1
Несбъднато желание ми е да е да се включа в мъжкото хоро в Калофер
Несбъднато желание ми е да е да се включа в мъжкото хоро в Калофер Видео: БГНЕС

Несбъднато желание ми е да е да се включа в мъжкото хоро в Калофер

Страхотен празник, пожелавам на всички приятно изкарване, живи и здрави, да са с близките си”.

Това сподели пред БГНЕС легендарният български гимнастик Йордан Йовчев, който е един от хилядите българи, празнуващи имен ден на Богоявление.

Носителят на четири олимпийски медала призна, че предвид пандемичната обстановка е трудно Йордановден да се отпразнува подобаващо.

Предвид ситуацията не може да се събираш с хора, няма и къде, не знаеш кой къде е бил. Съобразяваме се със ситуацията, но това не пречи да се отбележи и нека всички, които празнуват Йордановден и Богоявление, да са живи и здрави, и да си изкарат добре с близките”, пожела спортистът.

Йовчев сподели, че би искал един ден да участва в традиционното българско хоро в ледени води на река Тунджа в Калофер, което се прави на 6 януари. “Сега е сложно, бих желал да се включа в мъжкото хоро в Калофер, но най-вероятно няма да се случи. Иначе си го мислех и миналата година, в съзнанието ми е като желание, което искам да изпълня. Много съм искал и все нещо е пречело – или съм бил в чужбина, или по един, или друг повод не съм успявал. Сега чувствам, че искам да го направя, но пак има някакви препятствия, така че най-вероятно като му дойде времето”, каза той.

За Йордановден – да сме живи и здрави, и наистина хората, които имат такива близки, да си го празнуват, да си пожелаят нещо хубаво и да са по-усмихнати, повече положителни емоции, колкото и да звучи клиширано. Най-вече да сме добре”, завърши участникът на рекордните шест Олимпиади – от 1992 до 2012 година. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари