Йордан Арабаджиев: От 10 май всички превози спират

1
Искаме оставката на трима министри, заяви той
Искаме оставката на трима министри, заяви той Видео: NOVA

При тези цени на тол таксите всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година, прогнозира изп. директор на международните превозвачи

"Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили. След като правителството действа така арогантно, ние съответно няма да отстъпваме. След скандалната пресконференция на "Продължаваме промяната" вече смятаме да предприемем действия от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в бранша, най-накрая трябва да бъдем чути и да има резултати. Искаме оставка на трима министри, вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев, не на цялото правителство, искаме не само да ни чуят, но да има и резултати", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Йордан Арабаджиев, Изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи

"От два месеца уж сме в комуникация с правителството и предлагаме пакет от мерки, които да помогнат да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме премахване за шест месеца на био добавката и намаляване акциза на горивата. Дори и държавите членки, които са на минимални ставки, могат да намалят акциза. Правителството не прави нищо, но автомобилния бранш е изцяло обединен, предлагаме и тол такси да не се искат за второстепенните пътища", заяви още Арабаджиев.

"Бяхме убеждаване, че България не може да намали акциза си, което се оказа, че не е вярно. Министър Василев сведе дебата на ниско ниво, истината е, че всички превозвачи плащат, и то на момента. На фона на криза да се налага тол такса на второстеренните пътища е алогично", категоричен е той.

"При тези цени на тол таксите транспортната услуга ще се повиши и всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година", прогнозира Йордан Арабаджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    55
    Тежките камиони са циреите на пътя. Рушат, цапат, правила не спазват. Таксите за тях не трябва да се намаляват , а да се увеличат.
  • 0
    4
    Krakra
    Купете си коне и толкоз. Ще превозваме стоките с кервани. Уахахахах.
  • 2
    3
    Сп
    Как да има резултати, като основното занимание на правителството е Украйна, оръжия, подражаване на запада и подобни занимавки ? Че те не виждат и не искат да решават МЕСТНИ, т.е. БЪЛГАРСКИ проблеми !
  • 7
    2
    Въпросите
    Трябва ли да има разлика между покритието на винетките и ТОЛ - системата? Ако се намали акзица с колко ще намалеят цените и за какъв период от време? Намалиха ДДС за някой стоки и услуги и КВО усети редовия българин - НИЩО.
  • 12
    1
    ''''
    Избрахте си "продължаваме измамата"...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари