Йода и джедаите атакуваха в Русе

3
DDoS Атака - новият метод за цензура в Русе
DDoS Атака - новият метод за цензура в Русе

DDoS Атака - новият метод за цензура в Русе.

А сега на български език – имате парички (грешни при това), намирате „средно интелигентен“ „хакер“ и му заплащате за „услугата“ да претовари сървър на определен сайт, на който искате да направите “сечено“. Претоварването пък, се изразява в злонамерен трафик на хиляди "зомбирани" компютри, изпращайки множество заявки към въпросния сайт, като крайната цел е да се спре работата му.

От този вид атаки пострадаха освен Dunavmost.bg и още няколко русенски информационни сайтa - Frontalno.com, Ruse-future.com и др. И най-интересното е, че се случи по-едно и също време и видът на атаката е един и същ.

Няма нищо случайно и всички следи водят до самият Йода и неговите джедаи!

Само стоя и се чудя, кой може да отдели порядъчната сума от близо 38 $ на час (на черния пазар по данни на kaldata.com) за  кибер атака. Тази сума не звучи стряскащо, но ако направим една простичка сметка ще разберем, че това би струвало 912 $ за един ден или 14 000 $ за петнадесет дневна кибер атакичка датираща от 10.10.2015 г. и продължаваща най-вероятно до 25.10.2015 год.

Той, милият Йода от космическата сага „Междузвездни войни“, си го е казал: „Размерът значение няма“.

Тази космическа сума Йода и джедаите можеха да похарчат по много по-разумен начин. Съвсем спокойно дребният извънземен герой можеше с тези пари да направи ново фонтанче в село Хотанца и да се снима гордо до него. Или пък още по-добре щеше да бъде да подпомогне дом за сираци и накрая да си резервира полет до Татуин, та да престане с космическата си цензура в Русе.

Насилственото ограничаване на свободата на словото ни връща към едни мрачни времена и това само може да е поредното доказателство, че нищо не се е променило за последните 25 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари