Инженер: Мантинелите на АМ „Струма“ в района на катастрофата са инженерен провал

0
По думите му стопанинът на пътя трябва да е този, който да носи отговорност. „Тези стопани трябва да са инженери, а не чиновници“, каза Стоянов
По думите му стопанинът на пътя трябва да е този, който да носи отговорност. „Тези стопани трябва да са инженери, а не чиновници“, каза Стоянов Снимка: БГНЕС / Архив

Методи Стоянов каза, че е нужна структурна промяна в системата на пътищата

„Автобусът, който катастрофира на АМ „Струма“, се е заклещил между двете мантинели, които не са погасили кинетичната енергия. Това е пълен инженер провал“, каза инженерът и експерт към Института по пътна безопасност Методи Стоянов пред bTV.

Той допълва, че е описано как точно трябва да се монтират тези мантинели, за да работят, но това не е направено както трябва.

„Няма маркировка, няма знаци“, казва още Стоянов.

По думите му стопанинът на пътя трябва да е този, който да носи отговорност. „Тези стопани трябва да са инженери, а не чиновници“, каза Стоянов.

„Нещата са хронични. Надявам се прокуратурата да обърне сериозно внимание на този елемент“, каза още експертът.

Според него у нас продължава да се работи по модели от 60-те години, докато самата природа на трафика се е променила.

„Необходима е структурна промяна. Редно е прокуратурата да обърне сериозно внимание на тези организации като АПИ, защото нещата не са добре“, смята Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари