Институциите проверяват кучкарника в "Средна кула"

3
Животните са в добро състояние, хранени са, гледани са, не проявяват агресия, заяви д-р Николай Ненов от БАБХ-Русе
Животните са в добро състояние, хранени са, гледани са, не проявяват агресия, заяви д-р Николай Ненов от БАБХ-Русе Видео: Bulgaria on air

Жители на Русе протестират срещу кучкарник в жилищен квартал. Хората се оплакват, че животните вдигат шум денонощно, излизат извън имота и са опасни.

Според сигнала, подаден до институциите, кучетата са над 20 и се отглеждат в недобри условия.

Оплакването е подадено от съседи на имота, който се намира в покрайнините на квартал "Средна кула". Едно от притесненията е, че животните могат да нападнат децата. 

"Кучетата се разхождат навън, деца имаме тук. И болести, да не говорим - лай, скимтене, писъци, бой с кучета. По 30 в клетка - те не могат да дишат, топло, кал, мизерия", разказа съседката Катерина Николова пред камерата на Bulgaria on air.

"Хората се страхуват, излизат кучета през оградата и под оградата. И вие да живеете на 4 метра от един такъв шум, който е почти денонощен, а идват и през нощта да си разтоварват животни, не подхожда на вилна зона", смята кметският наместник на кв. "Средна кула" - Божидар Йотов.

На място дойдоха представители на Областната дирекция по безопасност на храните, полицията и общината. При проверката са установени 14 кучета, всички с чип, но площта за отглеждането им не отговаря на изискванията. 

"Животните са в добро състояние, хранени са, гледани са, не проявяват агресия. Има осигурени условия за хранене. Ще се даде предписание на собственика да осигури достатъчно площ. Ако не успее да го направи, ще го приканим да предаде животните на общинския приют", обясни д-р Николай Ненов от БАБХ-Русе.

Според собственика на кучкарника, който не пожела да застане пред камера, животните са предназначени за осиновяване в Германия и дейността му е напълно законна. Документите му ще бъде проверени от БАБХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари