Индонезия обмисля да забрани електронните цигари

0
По принцип всичко, което е опасно, ще бъде забранено от правителството, заяви Мааруф Амин
По принцип всичко, което е опасно, ще бъде забранено от правителството, заяви Мааруф Амин

По принцип всичко, което е опасно, ще бъде забранено от правителството, заяви Мааруф Амин

Индонезийското правителство обмисля да забрани електронните цигари, ако бъде установено, че са вредни за общественото здраве, каза индонезийският вицепрезидент Мааруф Амин, цитиран от индонезийската новинарска агенция АНТАРА и БТА.

"Ще обмислим забраната на електронните цигари, но по принцип всичко, което е опасно, ще бъде забранено от правителството“, заяви Амин на посещение в Индонезийския университет. Вицепрезидентът обеща, че ще бъде извършена задълбочена оценка на ефектите от електронните цигари върху общественото здраве преди правителството да вземе решение. Ако се установи, че електронните цигари са безопасни за общественото здраве, следващата стъпка на правителството е да обмисли как ще се облага продуктът, отбеляза той.

"Ако електронната цигара не е опасна, следващата стъпка е да решим дали ще бъде наложен стоков акциз или не. Първата ни стъпка обаче ще бъде дали да разрешим продажбата на стоката или не“, каза Амин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари