Индия и Русия водят преговори за свободна търговия

0
Споразумението между двете страни би задълбочило още повече двустранните търговски връзки, които процъфтяват след избухването на войната в Украйна
Споразумението между двете страни би задълбочило още повече двустранните търговски връзки, които процъфтяват след избухването на войната в Украйна

Споразумението между двете страни би задълбочило още повече двустранните търговски връзки, които процъфтяват след избухването на войната в Украйна

Индия и Русия обсъждат споразумение за свободна търговия.

Това съобщиха министри от двете страни днес, цитирани от Ройтерс и БТА.

Подобно споразумение би задълбочило още повече двустранните търговски връзки, които процъфтяват след избухването на войната в Украйна.

Министърът на външните работи на Индия Субрахманям Джайшанкар заяви на събитие в Делхи, че правителството му е постигнало "предварително споразумение" по търговски договор, който според министъра на търговията и промишлеността на Русия Денис Мантуров ще донесе гаранции за двустранните инвестиции.

Индия не е критикувала изрично нахлуването на Русия в Украйна (което Москва нарича "специална военна операция") и призовава за мирно разрешаване на конфликта чрез диалог.

Русия, която е традиционен доставчик на оборудване за отбранителния сектор, измести миналия месец Ирак и стана най-големият доставчик на суров петрол за Индия. Общият индийски внос от Русия се е увеличил почти четири пъти до 46,33 млрд. долара през годината до 31 март.

Москва се стреми да увеличи вноса на машини от Индия, за да подобри търговския си баланс, каза Мантуров.

През ноември Ройтерс съобщи, че Русия евентуално се стреми да внася над 500 продукта от Индия за ключови сектори, включително автомобили, самолети и влакове, на фона на западните санкции, които възпрепятстват възможностите на Москва да поддържа функционирането на основни сектори.

Индия също така се стреми да намали нарастващия си търговски дефицит с Русия, която от десетилетия е най-големият ѝ доставчик на военно оборудване и е четвъртият по големина пазар за индийски фармацевтични продукти.

Джайшанкар заяви, че индийският бизнес може да се възползва от руските технологии и Делхи работи за изглаждане на проблемите с плащанията, сертифицирането и логистиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Ванка с танка
    Проблема на руслямистите е само един-винаги смятат ,че някой иска да ги унищожи .Вместо да направят добро място за живеене за собствения си народ.крепосрничеастовото както и нашето многовековно робство си дава отражение на мисленето... Наздраве
  • 1
    5
    До 2
    Чакаш нов 9. 9 1944г.,ама няма ! С комунизмът е свършено ! Купи си червено знаме и си го сложи над леглото ,поне да спиш с БКП и КПСС .
  • -2
    4
    12345
    ванка без танка. Обозримото бъдеще ще даде отговори , кой накъде е тръгнал. Ние точно крачим към заколение.
  • 5
    3
    Ванка с танка
    С кое казваш е свършено,с Украйна ли,8-9 месеца един Бахмут не могат да вземат ватниците.Ко казваш и с Евро съюза ли е свършено...ти си най-тъпото парче...ние къде отиваме тогава бе каун.С Америка и долара е свършено...е аз това го чувам има няма 50 години...то не го уби рублата,лева,боливара...юана...и Ко стана ...както винаги нищо.Как може да сравняваш една западнала икономика на Русия с БВП колкото на Испания да унищожи долара.Русия е загубена държава търгуваше без всякакви проблеми с Европа...сега да чака юани и рупии...кажи ми кой е по глупавия..
  • -4
    2
    до танкиста, да го духа с...
    Това е голяма летва в колелото на стремежа на сащ и европа към хегемония и унищожаване на Руската икономика. Едно е категорично ясно и все по-ясно, с украйна е свършено. С амбициите на сащ също. Надявам се и на европейския съюз, като такъв в момента също да бъде сложен край. Така, той просто не може да продължава да функционира по този начин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари