Имаме недостиг на 29 000 медицински сестри

1
Заради липсата на кадри все повече детски градини са принудени да закриват групи
Заради липсата на кадри все повече детски градини са принудени да закриват групи

Заради липсата на кадри все повече детски градини са принудени да закриват групи

Отчита се сериозен недостиг на медицински сестри у нас. Заради липсата на кадри все повече детски градини и ясли са принудени да закриват групи или да назначават педагози, които могат да поемат грижите за най-малките.

Още преди месец от Съвета за икономически анализи към Министерския съвет отчетоха, че за да получаваме адекватна медицинска грижа, са необходими още 29 000 сестри. Липсата на тези специалисти все по-осезаемо се усеща в детските ясли и градини, предаде NOVA.

Там, сред малкото останали кадри, най-много са тези, които са на пенсионна възраст. До какви кризисни мерки са принудени да прибягват директори на държавни и общински градини, за да има кой да се грижи за най-малките – гледайте в репортажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Иван
    Така е,с тези от Герб,ще стоим без сестри,лекари,лошо обслужване,и умираме, корумпирани политици и държавници,без морал.
  • 2
    1
    Софи
    А и,ще има,като не ги центе. и уважавате,като работят без пари,така ще е!Ще умирате!Дайте на дебилните даскали огромни заплати,а те са толкова прости и пьрвобитни, мьрзеливи и тъпи,нека те да ви лекуват,айде при тях
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари