Има пострадали българи при обстрела в Николаев

0
"Майка ми е рускиня, баща ми е българин, сега майка ми я бомбардират руснаци, аз не знам какво си мисли тя сега", разказва Олга Колот
"Майка ми е рускиня, баща ми е българин, сега майка ми я бомбардират руснаци, аз не знам какво си мисли тя сега", разказва Олга Колот Видео: NOVA NEWS

"Да, беше нападнат българският квартал в Николаев, пет-шест хиляди българи живеят там. Има загинали и ранени, но не знаем точния брой, защото ударите продължават. Опасяваме се, че скоро може да има и глад, защото градът е обграден, има един свободен път до Одеса"

 Това каза в "Денят на живо" по NOVA NEWS  Олга Колот от град Николаев в Украйна.

Самата тя придружава майки с деца от Украйна до България, които търсят помощ у нас.

"Има и пострадали от български произход. Атакувани са и жилищни сгради, там няма нищо военно, въпреки това беше бомбардирано, днес удариха и автобус с деца, има и трима загинали възрастни. Руснаците знаят, че там има само жители.", каза още Олга.

За нея най-страшно е да се видят сълзите на децата, майките тичащи с децата си в ръце.

"Духът ни е много силен, ние сме украинци, там сме родени, а преди 220 години българите са се заселели на това място. Майка ми е рускиня, баща ми е българин, сега майка ми я бомбардират руснаци, аз не знам какво си мисли тя сега. Не искаме хуманитарни коридори от Русия и към Русия, те стрелят по хората, които минават по тях", заяви Олга Колот.

"Нищо не може да се работи по земеделието, вчера застреляха жена, която бе излязла да си работи по земята", каза Олга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Враг пред портата ...
    След като се оказахме "вражеска страна" за Русия, какво друго може да се очаква вече? До вчера руснаците не обстрелваха само българската общност, но след като влязохме в Оня списък ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари