Има нещо гнило в мозъчния тръст

0
Посланикът на Израел лично отишъл на крака в Цецку-центъра
Посланикът на Израел лично отишъл на крака в Цецку-центъра

НОВИНИТЕ ДНЕС, 03.10.2019 Г.

- ЗАПЛАТИ, АМА ДРУГ ПЪТ. Борисов обеща увеличение на заплатите на медицинските сестри. Но обещаното не е като даденото. Както се разбра днес, такива пари не са предвидени. А и тихичко са намалени на общо 6 милиона от 50. Един и същ модус опеанди. То и за болницата в Ямбол уж отпуснаха едни пари, а след това се оказа, че не стигат. Важното е, че на място Борисов обещава. След това, я Борисов, я сестрите, я бюджета. Отвратително е унижението, на което се подлагат от страна на държавата сестрите. А дори някъде и лекарите. Това са хора, които работят ненормирано, под висок стрес, в опасна среда и огромна отговорност. Но това човек, който през живота си само си е държал маркуча, не може да го разбере. Пожарникарският!

- АМА ВИЕ ЗАЩО ИГРАЕТЕ НЕЧЕСТНО? Виждайки, че няма мърдане и „Фолксваген” отиват в Турция, ГЕРБ обвиниха, че битката била неравна и нечестна. Все едно германците заради прегръдките на Борисов с Меркелката, са длъжни да дойдат тук. Ами не са! Ще отидат там, където икономически им е най-изгодно. И където има работна ръка, която да е компетентна, което не може да се твърди за България. И най-вече, където няма въпреки ниските данъци, всеки да ги изнудва за подкупи. Няма битка. Нито честна, нито нечестна. Има търговски интереси. Има държави, в които е престижно да инвестираш. Не е престижно да се инвестира в държава, управлявана от мафията, където има вихреща се престъпност, липсват адекватни закони, липсва правосъдие, или пък то е бавно и мъчително. Да, битката е неравна. Щеше да е неравна, дори да се състезавахме със Заир. Или Брегът на слоновата кост!

- ДРУГИ ЩЕ ДОЙДАТ. Като продължение на темата за „Фолксваген” ще отбележа, че точно като разсърдена прелъстена и изоставена женица, Борисов веднага заяви, че дори и те да не дойдели, други щели да дойдат! Верно ли, Баце? Ами ей ги, виждам ги, на стада чакат на границата. Нали уж се блъскаха тук, изтъркаха ти пътищата, що така? Е, ще дойдат. Има някакви слухове, че Дюрекс и Олуиз искат да правят цехове тук. А и държавата ще е в съзвучие с производството.

- ОБИДЕНИ ЧУВСТВА. Джамбазки като реагира като ощипан и незабавно отхвърли подкрепата на „София прайд”. Той бил хетеросексуален. Тук нищо не мога да кажа, той си знае. От друга страна, подкрепата на „София прайд” е нещо като въпроса „Ти спря ли вече да пиеш сутрин?”. Няма полезен ход. А явното разграничаване пък поставя Джамбазки в ситуация на хомофоб. Или пък човек, който много се притеснява да не го разкрият. Като цяло, обществото остана с впечатление, че Джамбазки е в някакви зависимости, но не смее да си признае. Лично аз не се интересувам кой с кого. А дали това няма по някакъв начин да повлияе на работата и професионализма му /е, ако го има, разбира се/. Другото си е лична работа.

- ИМА НЕЩО ГНИЛО В МОЗЪЧНИЯ ТРЪСТ. Вчера Цецку се е срещнал с новия посланик на Израел в България и го е поздравил с добре дошъл. А посланикът лично на крака е отишъл в Цецку-центъра. Не знам защо, но тези посещения на посланици открай време при Цветанов не изглеждат добре. Той е аут от политиката, или поне така си мислим. Цветанов обаче тепърва започва отново да набира сили и да бъде изключително активен. И то започна тази активност със старта на кампанията за местните избори. И мисля, че много ще се разбере за целите му от резултатите, които ще постигне ГЕРБ по места. Особено по местата, където структурите са верни на Цветанов.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари