Илияна Йотова: Ще бъде предложен кабинет както от първата политическа сила, така и от втората

0
От „Продължаваме промяната“ имат готовност за правителство на малцинството, разясни Йотова
От „Продължаваме промяната“ имат готовност за правителство на малцинството, разясни Йотова Снимка: bTV / стоп кадър

От „Продължаваме промяната“ имат готовност за правителство на малцинството, разясни Йотова

„Намираме се в средата на политическите преговори за редовно правителство. Разликата с миналата година, когато отново имаше консултации и даване на мандати, е че ще бъде предложен кабинет както от първата политическа сила, така и от втората.“ Това прогнозира в ефира на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Според мен ще има предложен състав за кабинет още от първия мандат. Не смятам, че трябва да се отхвърлят възможностите на първите два мандата. От „Продължаваме промяната“ също изразиха готовност за съставяне на правителство на малцинството“, посочи още тя.

"Очакванията от срещата между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ бяха големи, а новина от нея нямаше. Това, което се изговори, можеше спокойно да се каже и в кулоарите и кафенето на парламента. Ценността беше в това, че я имаше, съдържанието не беше съществено", коментира Йотова.

Според нея "Продължаваме промяната" са разбили едно табу по отношение на ГЕРБ, а резултатът за двете партии е бил имиджов.

Вицепрезидентът изрази мнение, че до тази среща се е стигнало твърде бързо и запита дали протестиращите през 2020 година я приемат.

По темата за хартиената бюлетина Йотова заяви, че е привърженик на машинния вот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари