Илияна Йотова получи почетен дан по таекуондо

0
Лично президентът на Световната централа на KUKKIWON Дон Суп Лий удостои Йотова с отличието
Лично президентът на Световната централа на KUKKIWON Дон Суп Лий удостои Йотова с отличието Снимка: БТА

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова получи 8-и почетен дан по таекуондо

Лично президентът на Световната централа на KUKKIWON Дон Суп Лий удостои Йотова с отличието, предаде БТА. За срещата в президентската институция в страната пристигнаха лидерите на таекуондо в Европа и в света, предвождани от президента на Българската федерация Слави Бинев. Шефът на Световната централа Дон Суп Лий, президентът на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, президентът на Световната детска федерация по таекуондо Парк Су Нам, председателят на KUKKIWON таекуондо ЮНЕСКО Чой, председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев Александър Маринов, доайенът на бойните изкуства в България Чавдар Чернев бяха на посещение в столицата.

"Благодаря на президента на БФТ Бинев, благодарение на който таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година България ще приеме две Световни първенства, както и Генералната асамблея на Световната федерация, чиито патрон е Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към таекуондо и инициативите на Българската Федерация", заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

Тя подчерта още, че тази година лятото в България ще бъде таекуондо.

"Благодарни сме на Президентската институция за активната комуникация, която имаме и най-вече за подкрепата, защото това е пример за държавническото отношение към спорта, неговото развитие и успехите, които носи на страната ни. За нас тази подкрепа означава много, тъй като стимулира трениращите и поощрява успешните състезатели, а честта, която световното таекуондо ни оказва чрез поверяването на най-важните домакинства в България е доказателство, че се развиваме във вярна посока", добави президентът на БФТ Слави Бинев.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и председателят на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в 47-то НС на България Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта и Таекуондо. В сградата на Парламента той прие световната таекуондо делегация, предвождана от Слави Бинев като знак на почит към успехите през последните няколко години.

"За мен е чест да посрещна толкова доказани имена и спортни лидери на таекуондо. Като български народен представител и човек свързан със спорта съм горд, че България е домакин на Мултиевропейското първенство и първото в историята Пара Гран При. Това показва отношение към спорта, а отношението означава да създаваш възможности за развитие на масов спорт, особено сред децата. Означава да свържеш развитието на спорта с научните постижения и да създаваш шампиони. Означава да възпитаваш характер, сила на духа, воля за победа, екипност", посочи Ченчев и подчерта, че в последните години бойните изкуства и особено таекуондо са спортовете, които се радват на популярност и вече навлизат и в учебните програми.

Почетни данове за заслуги към таекуондо получиха и председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, проф. Александър Маринов и доайенът на бойните изкуства у нас Чавдар Чернев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари