Илиян Василев: Правителството скара различните лекари

0
Лекарите се хванаха за гушите, а виновните - политиците и политиците лекари гледат отстрани
Лекарите се хванаха за гушите, а виновните - политиците и политиците лекари гледат отстрани Снимка: БГНЕС

Класика в жанра, правителството се провали в справянето с кризата КОВИД-19, и за да отклони вниманието скара различните лекари, доболничите с болничните

Мангъров не беше прецизен с посочване на проблема, той по принцип не критикува Борисов и сегашния министър на здравеопазването, а остави впечатление, че общопрактикуващите сами не желаят. Те са войни, ако нямат пълководци, вината не е тяхна. Информационно обслужване не върши работата.

Факт е че има телефонна медицина, и това не е винаги е по вина на домашните лекари, самите пациенти избягват, наплашени от ситуацията.

90 процента от казаното съвпада с казаното от Мангъров, особено в частта за антибиотиците. Защото е доказано, че масовата употреба унищожава имунната система това беше неговото послание, което общопрактикуващият лекар потвърди. Къде тук е проблемът Мангъров? Че настоява да не се лекува без нужда с антибиотици, които вместо да помогнат, убиват, когато няма доказана бактериална инфекция.

От вчера - 11 ноември, 9 месеца след началото на кризата се сетиха че ДКЦ трябва да се включват, защото домашните лекари нямат ресурсите. Дори антигенни тестове, нещо което се препоръчваше преди месеци!?, не им дават. И знаете ли защо, защото ще спаднат приходите на близките до властта лаборатории.

Фандъкова с усмивка ви разказва приказки. Като за "лека нощ", приспивно.

Лекарите се хванаха за гушите, а виновните - политиците и политиците лекари гледат отстрани.

НЗОК има легла, бърза помощ - няма легла.

Имало даденост - здравната система, като че ли аз и вие сме отговорни.

Борисов от екрана се хвали с някаква откъснати от контекст пасажи от писмо на МВФ.

Хаос е слаба дума. Потъваме, потъваме. Караме се по форумите, родители и учители, делим се на про и антимангъровисти, про и анти тръмписти. Стига толкова!

За това е нужно да включим инстинкта за самосъхранение, и да се спасяваме чрез солидарност между жертвите на това "управление", сред които са и лекарите, учителите, учениците, всички ние.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари