Илиан Илиев поема националния отбор по футбол

0
Илиан Илиев ще дебютира в евроквалификацията с Унгария на 16 ноември
Илиан Илиев ще дебютира в евроквалификацията с Унгария на 16 ноември

Илиан Илиев ще дебютира в евроквалификацията с Унгария на 16 ноември

Илиан Илиев официално бе представен като новия селекционер на България по футбол. Треньорът на Черно море наследява поста на уволнения заради незадоволителни резултати Младен Кръстаич.

Със сръбския наставник начело "лъвовете" нямат успех от началото на календарната година. Серията от 8 двубоя включва 6 загуби (0:2 от Албания, 0:1 и 1:2 от Черна гора, 0:3 от Унгария, 0:1 от Иран и 0:2 от Литва) и 2 равенства (1:1 с Литва и Сърбия).

В Европа в по-слаба форма се намират единствено джуджетата Фарьорски острови (10), Андора (11), Лихтенщайн (32) и Сан Марино (133), информира bTV.

Илиев ще дебютира на 16 ноември, когато приемаме Унгария в европейска квалификация. "Трикольорите" имат двубоя с "маджарите", както и гостуването на Сърбия на 19-и, за да избегнат исторически срам - завършване на пресявки за голям форум без победа.

Новият селекционер е седмият за България от 2019 г. насам. В периода от 4 години тимът ни временно или за постоянно отбора водиха Петър Хубчев, Красимир Балъков, Георги Дерменджиев, Ясен Петров, Георги Иванов-Гонзо и Кръстаич.

55-годишният Илиев има богат опит - близо две десетилетия в треньорската професия. Води Черно море в два периода (общо почти 7 години), Берое в 5 сезона, гранда Левски и друг от водещите родни тимове - Локомотив Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари