Илън Мъск забогатя с $5,6 милиарда за ден след скок на акциите на Tesla

0
Основната част от богатството на Илън Мъск идва от неговия 21-процентов дял в Tesla
Основната част от богатството на Илън Мъск идва от неговия 21-процентов дял в Tesla Снимка: Getty Images

Основателят на производителя на електромобили Tesla Илън Мъск е добавил 5,6 милиарда долара само за ден в началото на новата седмица, след като акциите на компанията записаха ръст

Така нетното състояние на милиардера вече достига 169,5 милиарда долара, показват изчисленията на Forbes. Книжата на дружеството записаха осезаемо поскъпване, след като Tesla представи по-добри от очакваното резултати за първото тримесечие на годината, уточнява Money.bg

И след изкачването на книжата Мъск остава втори по богатство след основателя на Amazon Джеф Безос, чието нетно състояние възлиза на 188,1 милиарда долара.

Основната част от богатството на Илън Мъск идва от неговия 21-процентов дял в Tesla. Той притежава около 147 милиона акции и над 56 милиона опции върху акции на компанията.

В понеделник производителят поскъпна с 50 милиарда долара, след като акциите на компанията се изкачиха след представените по-рано рекордни доставки за първото тримесечие.

За месеците между януари и март 2021 година Tesla е доставила 184 000 автомобила, което е над прогнозираните доставки от близо 178 000 броя.

Книжата на производителя поскъпнаха с близо 8% по време на предварителната търговия в началото на седмицата. Преди отварянето на борсите в САЩ тяхната стойност достигна 713 долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари