Икономист: Положението ще продължи да се влошава

0
В момента се харчи много повече, отколкото се събира, каза Михаил Кръстев
В момента се харчи много повече, отколкото се събира, каза Михаил Кръстев Видео: NOVA

В момента се харчи много повече, отколкото се събира, каза Михаил Кръстев

„В момента се харчи много повече, отколкото се събира. Даването на пари на различни сектори, на различни социални групи. Положението ще продължи да се влошава. Публичните финанси са в лошо състояние. Ние не се съобразяваме с икономическия цикъл, в който се намираме”. Това заяви икономистът Михаил Кръстев в предаването „Твоят ден” по NOVA.

Имаме забавяне на икономиката, уточни Кръстев. „Това е кутията на Пандора, която е отворена отдавна, но никой няма дори намерение да я затваря”, допълни той.

Според синдикатите исканите от тях пари от 170 млн. лв. могат да се намерят за сметка на капиталовите разходи. „На този етап рязането от капиталовата програма – всяко отлагане на инвестициите носи по-голяма вреда”, допълни Кръстев.

По думите на неговия колега Адриан Николов капиталовата програма е инвестиция в бъдещ растеж. „Ако сега посегнем на капиталовите разходи, ще пожертваме растежа догодина. Ще имаме растящи цени поне до средата на десетилетието, поне до 25-26-та година, но не и отговарящ на тях икономически растеж”, каза Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари