Икономисаните от снегопочистването средства да се използват за миене на града

0
За това настояха общинските съветници на Русе
За това настояха общинските съветници на Русе Видео: TVN

Икономисаните от снегопочистването средства да се използват за миене на улиците, които са потънали в прах.

За това настояха по време на вчерашната си редовна сесия общинските съветници на Русе, предаде TVN.

Непочистените от снега улици в първия ден на валежа се оказаха ябълка на раздора между местния парламент и част от общинските съветници. По думите на старейшините при тях е имало множество оплаквания от русенци, особено от крайните квартали, които са се оплаквали, че улиците им са непочистени. Съветниците поискаха точни разчети за направените разходи и поискаха да знаят дали е имало санкционирани фирми, които не са почистили пред офисите си.

Все още няма разплатени фактури на фирмите, ангажирани при зимното снегопочистване на Русе, предстои уточняване на извършения обем от работа с помощта на контрольорите от отдел „Екология“ и едва тогава ще се види какъв ще е размерът на сумата за плащане, каза в отговор кметът Стоилов. По думите му, в предишни години се е оказвало, че нужната сума за плащане е в пъти по – малка от заявената.

Общо за снегопочистването в бюджета са били предвидени малко повече от 3 милиона и 200 хиляди лева. До 20 февруари тази година са подписани 5 протокола за дейности по хигиена, снегопочистване и зимно поддържане на териториите за обществено ползване и поддържане на дъждоприемните шахти на територията на Русе на стойност 472 400 лева с ДДС, от които 155 785 лева са за дейности по снегопочистване.

"В периода 20 – 28 февруари дейностите по снегопочистване са в размер на 264 407 лева с ДДС", допълни заместникът му Димитър Наков. "СЗ КООРС е съставило за периода 23 предписания и над 94 броя уведомления относно задълженията на юридическите лица", каза още Наков. По думите му, затрудненията в крайните квартали на Русе като „Дружба“ и „Чародейка“ преди месец се дължали на местоположението им, както и на силния вятър с обилен снеговалеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари