„Играорци“ ще участват в международен танцов фестивал

0
Русенци ще покажат пъстра китка от танци от всички краища на България
Русенци ще покажат пъстра китка от танци от всички краища на България Снимка: Играорци

Русенци ще покажат пъстра китка от танци от всички краища на България

Танцьорите от танцова школа „Играорци“ репетират усилено през последните дни, защото им предстои да представят Русе и България на Международния фестивал „Егейско слънце“ в Мармарис, Турция. 

Форумът се провежда ежегодно и предоставя възможност за изява на танцови състави от цял свят.

Тази година ще бъде в седмицата 11 – 17 октомври. Целта му е да се развие и популяризира танцовото изкуство и да се даде възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяната на опит и знания. 60-членната група от „Играорци“, която ще участва във фестивала, ще изпълни 3 програми по изискване на организаторите. Русенци ще покажат пъстра китка от танци от всички краища на България, които разкриват най-добре красотата и богатството на българския фолклор. За първи път танцьорите на „Играорци“ ще бъдат облечени в народни носии, а не с традиционните облекла на школата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари