Игор Кирилов: В Бостън е създаден коронавирус, срещу който няма ваксина

0
Министерството на здравеопазването на САЩ уж е решило да проведе разследване на дейността на ръководството на университета
Министерството на здравеопазването на САЩ уж е решило да проведе разследване на дейността на ръководството на университета Снимка: Russian Defence Ministry

Модифицираният вирус, получен от американците, причини смъртта на 80% от болните моделни животни, заяви началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на Руската федерация

Изкуствен патоген на коронавирусна инфекция, базиран на щама Омикрон и оригиналния вариант от Ухан, е бил създаден през октомври от учени от Бостънския университет. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита (ВХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация, в събота по време на брифинг преди конференцията на държавите - страни по Конвенцията за забрана на биологичните и токсичните оръжия (КБТО), предава ТАСС, цитирана от агенция Фокус.

"През октомври в Бостънския университет беше създаден изкуствен патоген на коронавирусна инфекция на базата на щама Омикрон и оригиналния вариант от Ухан. Модифицираният вирус, получен от американците, причини смъртта на 80% от болните моделни животни с развитието на атипични неврологични симптоми и тежко белодробно увреждане. Изследването на защитните свойства на антителата показа 11-кратно намаляване на способността им да неутрализират нов патоген и неефективността на съществуващите ваксини", заяви Кирилов.

Министерството на здравеопазването на САЩ уж е решило да проведе разследване на дейността на ръководството на университета. Кирилов твърди, че "Бостънският експеримент" предполага, че в Съединените щати липсва система за правителствен надзор върху научноизследователската и развойна дейност в областта на генното инженерство и синтетичната биология. "Въпреки високите биологични рискове, изследването е финансирано от държавния бюджет на САЩ без съответното одобрение на националния регулатор по биобезопасност“, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    2
    до 1
    Ти прост ли си или симулираш?:) Според теб няма ли откъде да научи, по-точно да му докладват за такива неща?
  • -15
    1
    Полунелегален
    Руснак (макар и висш офицер) казал какво са направили хамериканците. А той откъде знае? Или просто плюва, пък после имаш ли сестра няма значение...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари