Йенс Столтенберг: Само от Украйна зависи при какви условия би преговаряла с Русия

0
Ролята на алианса е да подкрепя Киев, допълни Столтенберг
Ролята на алианса е да подкрепя Киев, допълни Столтенберг Снимка: БГНЕС

Ролята на алианса е да подкрепя Киев, допълни Столтенберг

"Украйна трябва сама да реши при какви условия би била склонна да преговаря с Русия за прекратяване на войната", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и добави, че ролята на алианса е да подкрепя Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

"Какви условия би приела за приемливи за нея, зависи единствено и само от Украйна. А това, което зависи от нас, е да подкрепяме Киев", каза той на обща пресконференция в Хага с представители на нидерландското правителство. "Не бива да правим грешката да подценяваме Русия. Тя все още контролира големи части от Украйна. Това, което ние трябва да направим, е при евентуални преговори Киев да може да ги води от максимално изгодни изходни позиции."

Столтенберг посети днес Нидерландия, където се срещна с министрите ѝ на външните работи и отбраната Вопке Хукстра и Кайса Олонгрен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    2
    русенец
    Прав е Столтенберг - победителят има право да определя условията. Путлеристан, която заочна тази "тридневна военна операция", на осмия месец започна да отстъпва. Митът за непобедимата и могъща армия на Империята на злото е развенчан веднъж завинаги. Всички съседи на Блатная очакват момента да получат своя пай от баницата - и Китай, и Япония. Да не говорим как Путлерчо ще се разплаща със своите сътрудници - Иран, Сирия, чеченските главорези. Няма безплатен обяд, тази помощ ще излезе скъпа на ватниците. Браво на достойния украински народ - единствения и първия, дръзнал да се противопостави на путлеропитеците от Кремъл. Украинците бяха първите, но със сигурност няма да са последните. А, да не забравя да честитя на Путлер новата 1300 км граница на РуZZия с НАТО - цялата финландска граница.
  • 4
    1
    клел се в НРБ
    Да ви сера на алианса, да ви сера и на усрайната. Вие запалихте войната. Сега стойте гладни, на тъмно и на студено! А, забравих: мама ви да еба, фашистка, изроди долнопробни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари