Йенс Столтенберг разкритикува реакцията на Китай за смъртта на Навални

1
Според генералния секретар на НАТО това е безшумна подкрепа на войната на Путин срещу Украйна
Според генералния секретар на НАТО това е безшумна подкрепа на войната на Путин срещу Украйна Снимка: БГНЕС /EPA / OLIVIER HOSLET

Според генералния секретар на НАТО това е безшумна подкрепа на войната на Путин срещу Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг остро разкритикува реакцията на китайското правителство на смъртта в затвора на руския опозиционен политик Алексей Навални, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Днес имаше изявление на китайския външен министър, че смъртта на Навални е „вътрешен руски въпрос“. Е, това не е вътрешен руски въпрос, защото всички знаем, че това е резултат от авторитарния режим в Москва“, каза Столтенберг пред журналисти на Мюнхенската конференция по сигурността.

Навални беше несправедливо арестуван от руския режим, брутално отровен и по същество беше осъден на смърт, защото имаше смелостта да се опълчи на (руския президент Владимир) Путин“.

Столтенберг добави, че най-добрият начин да почетем паметта на Навални би бил да подкрепим Украйна във войната ѝ срещу продължаващата руска инвазия.

Той определи реакцията на Пекин на смъртта на Навални като част от по-широк модел на поведение на съюзника на Москва, който безшумно подкрепя войната на Путин срещу Украйна, и каза, че резултатът от това ще има глобални последици.

Пекин следи отблизо войната в Украйна. И това, което се случва в Украйна днес, може да се случи в Азия утре. И колкото по-успешен е Путин в Украйна, толкова по-вероятно е (китайският( президент Си (Дзинпин( да използва сила срещу Тайван“, подчерта Столтенберг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    до 2
    Ами ако Байдън беше разстрелян пред очите ти, пак ли щеше да си мислиш, че американците не са го направили собственоръчно?
  • 9
    8
    До 7:
    Адмирации за коментара!
  • 8
    7
    до 6
    Че сме роби, роби сме! Че сме проклети, проклети сме! Но всичко това е защото сме тъпи и все залагаме на куц кон. Да те питам какво толкова им хареса на ПП, че гласува за тях, бе интелектуалец? Тогава защо се чудиш, че от низините на интелекта си не разбираш защо другите не са с твоето мислене? По-умни са просто!
  • -8
    6
    daskal
    Боже, Боже... Ние сме си роби по рождение. Проклет народ!
  • 8
    5
    от 4
    Визирах изказване на Мюнхенската конференция... Странни случайности... Другата случайност, че всички по-големи медии в "демократичния свят" веднага излязоха с едни големи статии с анализи кой кого е убил. Само Сорос не се обади, очевидно е силно разочарован от храненика си и кой знае, може да го е осъдил на смърт като безполезен в качеството му на жив.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари