ИАРА извършва проверки за забранени риболовни уреди

2
В участъка от Русе до Свищов, в румънската част на река Дунав, са унищожени три забранени риболовни уреда - кърмаци
В участъка от Русе до Свищов, в румънската част на река Дунав, са унищожени три забранени риболовни уреда - кърмаци Снимка: ИАРА

В участъка от Русе до Свищов, в румънската част на река Дунав, са унищожени три забранени риболовни уреда - кърмаци

От началото на годината служители на ИАРА са извършили широкомащабна проверка за спазване правилата за риболов, по река Дунав, показва справка на БТА.

Съгласно план за сътрудничество между Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и румънската агенция по рибарство (ANPA), в средата на януари е извършена съвместна проверка от инспектори на двете институции във водите на река Дунав. Целта на проверката е била спазване на правилата за извършване на регламентиран риболов. В участъка от Русе до Свищов, в румънската част на река Дунав, са установени поставени в работно положение три забранени риболовни уреда - кърмаци. Те са иззети и предадени за унищожаване на ANPA Румъния.

В хода на проверките са съставени и три акта за установяване на административни нарушения на лица, нарушили разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари