И Веско Маринов не може да помогне на Цецка Цачева

1
Социолог: Веско Маринов не може да събере нужните гласове на Цачева за победа
Социолог: Веско Маринов не може да събере нужните гласове на Цачева за победа

Цецка Цачева бележи спад с 3%, а той идва от традиционния електорат на ГЕРБ в големите градове. Причината е отсъствието от активна кампания в там.

"Другият феномен е т. нар. "полезен вот", което е добра новина за генерал Румен Радев. Много рано кампанията за президентските избори беше преформатиран като кампания за втория тур. Това означава, че хората преформатират вота си от малките партии към онзи, които би получил най-много гласове на изборите. И Ивайло Калфин, и Татяна Дончева губят заради това ранно преориентиране. Част от гласовете за Калфин пък отиват при тези за Цецка Цачева", добави Боряна Димитрова, социолог от "Алфа Рисърч", предаде Нова телевизия.

Над 6 800 000 с право да гласуват на изборите за президент

Голямата интрига остават Цецка Цачева и Румен Радев, а разликата между тях се топи драматично. Прогнозният резултат показва преднина за кандидата на ГЕРБ с по-малко от 4%.

Сигурен трети кандидат е Красимир Каракачанов, следван от Веселин Марешки. 

Внушителен е скокът при Пламен Орешарски, след като ДПС официално го подкрепи. Ако през октомври не стигаше и процент, днес вече събира близо 7% от гласовете. Трайчо Трайков и Ивайло Калфин имат почти равен прогнозен резултат от малко над 5%. След тях се нарежда и Татяна Дончева.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари