И пожарникарите готови на протест, искат по-високи заплати

0
Венцислав Станков: "Стартовата заплата на един новоназначен пожарникар, който работи на терен, е 966 лева. С допълнителните възнаграждения и след удръжките той получава между 1200 и 1300 лева"
Венцислав Станков: "Стартовата заплата на един новоназначен пожарникар, който работи на терен, е 966 лева. С допълнителните възнаграждения и след удръжките той получава между 1200 и 1300 лева" Снимка: БГНЕС

„Не сме доволни от оценката на служителите в МВР и конкретно на колегите от пожарната безопасност. Правителството прие от 1-ви август увеличаване на заплащането в доста административни структури, но МВР не беше включено. Това не го виждаме и в проектобюджета за следващата година“

Това каза пред БНР Венцислав Станков от синдикат „Огнеборец“.

Той посочи, че стартовата заплата на един новоназначен пожарникар, който работи на терен, е 966 лева. С допълнителните възнаграждения и след удръжките той получава между 1200 и 1300 лева.

„Помагахме на Спешна помощ, правехме дезинфекции на квартали, градове, както и още стотици дейности, това ни е работата, но правителството не оцени нашия труд“.

В предаването „12+3“ Станков подчерта, че искат да се проведат преговори, но покана за среща все още нямат:

„До края на тази седмица, ако не получим отговор, сме готови на протестни действия… Недоволстваме от пренебрежението, което се получи“.

Според него текучеството на кадри може да бъде спряно с повишаване на заплатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари